Fibernet

Fibernet, seneste nyt:

Citat fra fibias hjemmeside www.fibia.dk/ore-strand:

"Tillykke, der kommer fibernet til Ore Strand og Kongsnæsgård

Alt jeres hårde arbejde har båret frugt, og vi hos Fibia er glade for at kunne ønske tillykke. Vi går nu i gang med en planlægningsfase, hvor de sidste i området i mellemtiden kan tilmelde sig.

Alle tilmeldte adresser, som ligger indenfor afgrænsningen, vil modtage en ordrebekræftelse på deres bestilling indenfor få uger."

PS. Hvis du er tilmeldt, så send lige din adresse til fibernet4850@gmail.com hvis du ikke allerede har gjort det.

 

 

 

 

Nyt om fibernet

Brev til grundejerne (link)

 

Fibia forlænger fristen

Fibia har valgt at forlænge fristen for tilmeldinger til 20. maj. Samtidig er målet justeret ned til 68. Det uofficielle antal tilmeldinger er i skrivende stund 63, hvilket betyder at vi stadig mangler 5 i at være i mål. Med til de åbenlyse fordele der er i de nuværende og fremtidige muligheder, er det svært at forstå, at vi ikke for længst er i mål. Leif og Kim er til stede ved strandrensedagen 5. maj og vil besvare spørgsmål efter bedste evne.

Hvis du er i tvivl om fibernets fordele, så følg linkene nedenfor og læs gerne om fibernet her på siden (venstre menu).

 

Om fibernet

Fibia tilbyder en 50/50 forbindelse specielt rettet til sommerhusejere.

Priser på oprettelse og månedligt abonnement findes ved at gå ind på tilmeldingssiden. Lige under overskrifen vises:
Se vores sommerhusprodukter her. (link)

I løbet af kort tid vil Guldborgsund Kommune sende mere detaljerede oplysninger til samtlige grundejere via E-Boks.

Mere info og evt tilmelding(link):www.fibia.dk/ore-strand:

WAOO Fritid (link)

WAOO Fritid (pdf)

Hvis man tilmelder sig, vil projektgruppen gerne have en mail på fibernet4850@gmail.com, hvor I skriver hvilken adresse I har tilmeldt, da Fibia ikke må videregive oplysninger om hvem der har tilmeldt sig.

Brev til grundejerne 9/4

Brev til grundejerne i pdf-format (link)

Med kun 3 uger tilbage af tilmeldingsfristen 30. april er vi stadig langt fra målet, som for ovennævnte område er 72 tilmeldinger.

I skrivende stund har 37 parceller tilmeldt sig, hvilket kun er godt 50% af målet. Da vi tilsammen er over 300 parceller, skulle det være muligt at skaffe det nødvendige antal.

Kampagnematerialet beskriver allerede mange af fordelene ved fibernet. Hvis du på din hjemmeadresse har Yousee, har du oplevet, at fm-radiobåndet er nedlagt for at skaffe kapacitet (båndbredde) til fjernsyn med højere opløsning (4K/UHD).

 – et udtryk for, at kobberkabler ikke har den fornødne kapacitet.

Medieforliget påtænker helt at udfase fm-radioen. Ønsker man stadig at modtage DR’s kanaler, kan man modtage disse over internettet, hvilket igen stiller krav til kapacitet.

 – en kapacitet som kobberkablerne ikke i længden kan levere.

Behovet for fibernet vil derfor være stadigt stigende, uanset om det er til eget forbrug af tv/radio og internet, til besøgende børn og børnebørn som er på nettet og streamer (samtidigt) eller til eventuelle lejere.

Fibernet er muligheden for at fremtidssikre. Hvis du tilmelder dig og fortryder, kan du afmelde efter et halvt år. Det koster ”kun” tilmeldingsgebyret plus et halvt års abonnement, i alt knap kr. 3200. Herfra skal trækkes værdien af håndværkerfradraget på ca. kr. 600.

Hvis du ikke tilmelder dig, får vi måske ikke fibernet, og hvornår vi får muligheden igen vides ikke, så overvej endnu en gang.

På bestyrelsens vegne.

Kim Urban, webredaktør


På under et år har Fibia tjent sig hjem

I det viste eksempel antages at man ønsker internet og lille tv-pakke.
Prisen for Fibia er 1995,- i etablering, 99,- boxhåndtering - begge engangsbeløb. Den månedlige udgift for en kombineret internet og lille tv-pakke er 299,- (se links ovenfor)
Prisen for Stofa er 259,- for internet i samme hastighed som Fibia og 239,- for lille tv-pakke, månedligt i alt 498,-. Etablering er ikke medtaget i eksemplet, da mange allerede har Stofa. (listepriser fra Stofas hjemmeside).
Konklusion: Fibia er fremtidens teknologi. Når etablerings-udgifterne har tjent sig hjem efter ca. 10½ måned er Fibia ca. 200,- kr billigere pr. md. En yderligere fordel er, at Fibias feriehuspakke fx. kan sættes i hvile om vinteren kr. 49,- pr.md.
 
Ovenstående med forbehold.
Kim Urban, webredaktør